יום ראשון, 10 ביולי 2011

קוקטייל ויסקי - ראסטי נייל - לשתות ויסקי


קוקטייל על בסיס ויסקי : ראסטי נייל
עד היום חלוקות הדעות באשר למוצאו של הוויסקי.האם הוויסקי הגיע מסקוטלנד או מאירלנד? בשוק הוויסקי בימינו שולט הוויסקי הסקוטי.
הוויסקי הוא תזקיק דגנים מיושן. סוג הדגנים ודרך ייצורו תלויים בארץ המוצא. הסינגל מאלט הסקוטי המפורסם, לדוגמא, מוכן מתערובת המכילה לתת שעורה בלבד בעוד הבורבון האמריקני עשוי ברובו מתירס .
הוויסקי האירי, לעומת שניהם עובר זיקוק משולש שהופך את גופו לקל יותר, טעמו לחלול יותר ואותו קל יותר לשתיה .
אולם, עם כל ההבדלים הקיימים בין סוגי הוויסקי השונים, חייב כל וויסקי לענות על 2 תנאים קבועים:
<!--[if !supportLists]-->ü <!--[endif]-->חומר הגלם חייב להיות דגן.
<!--[if !supportLists]-->ü <!--[endif]-->על המשקה בדרכו להיות ויסקי לעבור שלושה תהליכים:
תסיסה – ליצירת אלכוהול
זיקוק – להעלאת אחוז האלכוהול
יישון – להפיכת התזקיק השקוף למשקה החום העשיר שאנו מכירים.
ההבדלים הקיימים בין סוגי הוויסקי נובעים משוני בתערובת הדגן, או בדרך הייצור, או בהוספת תהליך ייחודי לאותו סוג וויסקי. והבנת ההבדלים הללו תאפשר לזהות מיידית כל סוג וויסקי בפני עצמו.
מתכון לקוקטייל ראסטי נייל:
שילוב מוצלח במיוחד בין וויסקי סקוטי ודרמבוי, ליקר דבש המבוסס על סינגל מאלט וויסקי. הראסטי נייל יכול להימזג מתוק מאוד או חריף מאוד, בהתאם למינון שבין שני המרכיבים.
40 מ"ל בלנדד
20 מ"ל דרמבוי
מוגש בכוס וויסקי עם קרח.
הקוקטייל הזה מאפשר גם לחובבי המתוק ליהנות מהוויסקי. וויסקי הוא טעם נרכש, ישנם אלו שטוענים שהוא משקה האלים וישנם שאינם מסוגלים לטעום אותו.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה