יום רביעי, 23 במאי 2012

איך מכינים קוקטיילים

את כל הקוקטיילים האלו ועוד הרבה אחרים למדתי במסגרת מקצועית. אני ברמן כבר 3 שנים ועשיתי קורס ברמנים לחיילים משוחררים. אני יכול לתאר לכם כאן באופן כללי איך מערבבים אבל בשביל לבדוק את התוצאה באמת כדאי לכם למצוא מישהו שעשה קורס ברמנים או לפחות מישהו שיודע איזה טעם אמור להיות לכל קוקטייל.

אז כנסו לזה בראש טוב ותנו לאלכוהול לעשות לכם טוב על הנשמה (בתנאי שאתם מעל גיל 18).


קוקטיילים של קיץ הם  קוקטיילים חמוצים – מתוקים, המוגשים קרים-קפואים בשלל צבעים וטעמי פירות. השימוש בטעמו החמוץ של מיץ הלימון מאפשר להסתיר את החריפות האלכוהולית של המשקה. הקוקטיילים של הקיץ הם מאוד חזקים מבחינה אלכוהולית. בגלל טעמי הפירות הרבה אנשים חושבים שהקוקטיילים של הקיץ הם חלשים ולא משכרים.
קוקטיילים של קיץ הם אופציה מצוינת לאלו שמעוניינים לחוש בהשפעת האלכוהול אך קשה להם עם החריפות עצמה. את הקוקטיילים ניתן להכין בשייקר או בבלנדר.  קוקטייל המוכן בשייקר הוא בעל מירקם מימי בעוד שהבלנדר מאפשר להוציאו במרקם קפוא של ברד וקרח כתוש (התלות בכמות הקרח שהוכנסה לתוך הבלנדר).
יתרון נוסף המגיע עם הבלנדר הינו האפשרות להכניס לתוך המשקה פירות שמוסיפים טעם, סמיכות ויופי למראהו הכללי של המשקה. משקאות הבלנדר מוכנים פעמים רבות בהתאמה אישית לרצונו של לקוח מסוים ולעולם אינם זהים מברמן אחד לאחר.
Woo-woo  
40 מ"ל וודקה 
40 מ"ל ליקר אפרסקים
מיץ אוכמניות
מוזגים את הוודקה וליקר האפרסקים לכוס גבוהה עם קרח ומסיימים עם מיץ האוכמניות.
Watermelon sour
80 מ"ל מונין אבטיח
40 מ"ל סירופ ליים

מנערים בשייקר ומגישים קר מאוד בכוס סאוור. תענוג אמיתי וזול לחובבי טעם האבטיח.